logo
РОШЕН
ОФІЦІЙНИЙ ДИСТРИБ'ЮТОР ТМ «ROSHEN»
user
або Зареєструватися
user
Каталог товарiв
close

Хочете вірте, хочете ні, але улюблене всіма шоколадне печиво з шоколадною крихтою нещодавно «відзначило» свій вісімдесятирічний ювілей!

Оригінальний рецепт печива з шоколадною крихтою був створений в кінці 1930-х років Рут Уейкфілд, яка, як відомо, керувала рестораном Toll House в Уітмені, штат Массачусетс. Чудова суміш хрусткого печива і шматочків розтопленого шоколаду вперше з'явилася в її кулінарній книзі 1938 року «Tried and True» і призначалася для супроводу морозива.

Рецепт печиво з шоколадною крихтою став настільки популярним, що з'явився у впливовій радіопрограмі Бетті Крокер, ще більше зміцнивши його репутацію – «найпопулярніше американське печиво з шоколадною крихтою». У 1939 році Уейкфілд продала права на використання її рецепта і назву Toll House компанії Nestle.

Хоча існує безліч апокрифічних історій про те, яке походження має печиво з шоколадними крихтами, починаючи від шоколаду, що випадково потрапило в тісто для печива, і закінчуючи дивом заміни інгредієнта в останню хвилину (останній варіант здається більш правдоподібним).

Рут Уейкфілд не була пекарем-любителем, у якого закінчувалися інгредієнти. Насправді, вона мала ступінь у галузі домашнього мистецтва, і вона створила репутацію Toll House за видатні десерти. Культове пісочне печиво з шоколадною крихтою, ймовірно, стало результатом ретельного тестування і розробки рецепта.

Хоча вона ніколи б не подумала про його можливий культурний вплив, Уейкфілд, що має репутацію перфекціоністки, напевно знала, що вона робить. Її смачне печиво з шоколадною крихтою, рецепт якого вимагав справжнього коричневого цукру, все ще можна знайти на зворотному боці кожної упаковки шоколадної стружки Nestle. Ви також можете знайти печиво з шоколадною крихтою Рошен в нашому інтернет-магазині.

Як готувати печиво з шоколадною крихтою: 5 речей, про які Ви не здогадувалися

  1. Американські печива з шоколадною крихтою були створені випадково. У 1930-х роках Рут Уейкфілд, власниця готелю «Толл Хаус Інн» в Уітмені, штат Массачусетс, додала шматочки розбитого шоколаду в тісто для печива, думаючи, що вони розтануть; замість цього народився класичний десерт.
  2. Печиво з шоколадною крихтою спочатку називалося «Печиво Butterdrop Do». Рецепт Уейкфілд вперше з'явився в Бостонській газеті. У 1936 році вона опублікувала свою першу кулінарну книгу «Tried and True» і перейменувала їх в «Печиво з шоколадним хрускотом».
  3. Перше печиво з шоколадною крихтою було розміром з четвертак. Воно було супер-хрустким, і його можна було з'їсти всього за один укус.
  4. Творцеві печива заплатили за її рецепт довічним запасом шоколаду від Nestlé. Після придбання рецепта Уейкфілд компанія винайшла в 1939 році всюдисущу шоколадну крихту у формі сльози.
  5. Найбільше в світі печиво з шоколадною крихтою важило 40 000 фунтів і мало діаметр 101 фут. Він був створений в 2003 році компанією «Непорочна випічка» у Флет-року, штат Північна Кароліна.
  6. Це улюблене печиво Америки: п'ятдесят три відсотки дорослих американців вважають за краще печиво з шоколадною крихтою печінкою з арахісовим маслом (16 відсотків), або вівсяне печиво з шоколадною крихтою.

Зацікавлені і хочете печиво з шоколадною крихтою купити? Тоді рекомендуємо зробити це якомога швидше за допомогою нашого інтернет-магазину, зв'язавшись з нами по одному із зазначених на сайті номерів телефону або оформивши замовлення онлайн прямо зараз!